Cea mai vizitată insulă grecească restricționează accesul turiștilor. Ce taxe vor plăti, începând din vară

Guvernul de la Atena analizează o listă cu propuneri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru a limita numărul turiștilor care vizitează insula Santorini, scrie publicația grecească Kathimerini.

Printre propuneri se numără introducerea unei taxe în lunile de vârf pentru a avea acces în zona istorică Oia, care atrage sute de mii de turiști care vor să admire apusurile spectaculoase, dar și restricții pentru navele de croazieră și limitarea închirierilor prin Airbnb.

Alte propuneri se referă la revizuirea regulamentelor pentru protejarea mediului înconjurător și upgradarea sistemului de management al gunoaielor și interzicerea folosirii produselor din plastic de unică folosință.

Oficiali guvernamentali de la Atena au discutat deja o serie de propuneri cu premierul Kyriakos Mitsotakis, care este așteptat să prezinte o listă finală până la începutul verii.

Santorini se confruntă în ultimii ani cu o explozie a numărului de vizitatori străini, un exemplu al așa-numitului fenomen de hiperturism.

 

 

 

 

loading...

Lasă un comentariu