Cea mai veche enciclopedie de limbă engleză renunţă la ediţia tipărită după 244 de ani

Preşedintele prestigioasei Encyclopaedia Britannica a anunţat, într-un interviu acordat cotidianului New York Times, sfârşitul apropiat al ediţiei sale tipărite pentru a se concentra asupra activităţii pe internet şi a editurii pentru şcolari, transmite AFP, citat de realitatea.net.

"Unii se vor întrista şi vor deveni nostalgici, dar în prezent dispunem de un instrument mai bun. Site-ul pe internet se actualizează continuu, este mult mai complet şi dispune de mijloace multimedia", a declarat Jorge Cauz, preşedintele companiei Encyclopaedia Britannica Inc.

Ultima ediţie tipărită va rămâne astfel cea din 2010, cu cele 32 de volume care cântăresc 58,5 kilograme şi includ noi articole despre încălzirea globală sau Proiectul Genomului Uman, a menţionat cotidianul. Preţul acesteia este de 1.395 de dolari (circa 1000 de euro) şi a strâns munca depusă de peste 4.000 de experţi.

New York Times precizează că este vorba despre cea mai veche enciclopedie de limbă engleză, actualizată permanent în ultimii 244 de ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu