Cea mai scumpă mașină construită vreodată a fost cumpărată de un anonim

Cea mai scumpă mașină nouă din lume, Bugatti La Voiture Noire, a fost construită într-un singur exemplar și a ajuns la un cumpărător necunoscut care a plătit pentru ea suma de 18,7 milioane de dolari, scrie libertatea.net.

Mașina care are 1.500 de cai-putere, de 20 de ori mai mult ca un Ford Fiesta, a fost construită pentru a sărbători cea de-a 110-a aniversare constructorului Bugatti, potrivit businessinsider.com. Bugatti La Voiture Noire a fost cumpărată de un bărbat care a dorit să rămână anonim. Acesta a achizționat mașina înainte ca ea să fie făcută și mai are de așteptat doi ani până să intre în posesia ei.

La Voiture Noire combină „tehnologia extraordinară cu estetica și luxul extrem”, spune președintele Bugatti, Stephan Winkelmann despre cea mai scumpă mașină construită vreodată.

Super-mașina aduce un omagiu mașinii Type 57 SC Atlantic, model din care au fost făcute doar patru exemplare între 1936 și 1938. La Voiture Noire fost prezentată de constructorul francez în cadrul celui de-al 89-lea Salon Internațional de la Geneva, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din lume.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu