Cea mai puternică femeie din Coreea de Nord nu s-ar mai afla în grațiile liderului de la Phenian

Kim Yo Jong, sora dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, considerată cea mai puternică femeie din țară, ar fi decăzut din grațiile liderului de la Phenian și ar fi fost dată afară din Biroul Politic al partidului care conduce țara, deși nu a fost complet exclusă din adunările partidului, scrie digi24.ro.

Kim Yo Jong nu mai figurează ca fiind înscrisă pe lista membrilor Biroului Politic al Partidului Muncitorilor din Coreea - principalul organism decizional din Coreea de Nord - și nu a apărut la reuniunea de săptămâna trecută a membrilor.

Nu se știe clar deocamdată de ce a fost exclusă Kim Yo Jong din Biroul Politic, mai ales că ea a apărut la câteva întâlniri recente ale partidului, dar și la o reuniune a Adunării Poporului și într-o fotografie alături de noii membri aleși ai partidului.

Kim Yo Jong a avut o ascensiune extrem de rapidă în structurile statului, după ce a fost promovată în 2017 în funcția de director al departamentului de propagandă. Este numită adeseori „prințesa”, după cum era alintată de tatăl ei, fostul lider nord-coreean Kim Jong Il.

Ea își însoțește adeseori fratele la evenimentele internaționale, inclusiv la delegația Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, unde a stat lângă vicepreședintele SUA, Mike Pence. Ea a participat inclusiv la summitul lui Kim Jong Un cu Donald Trumop, în Vietnam, în luna februarie.

Deocamdată, nu se știe nici dacă Kim Yo Jong îl va însoți pe liderul Coreei de Nord la summitul cu președintele Rusiei Vladimir Putin, care ar putea avea loc chiar săptămâna viitoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu