Cea mai PERSECUTATĂ şcoală din Republica Moldova împlineşte 20 de ani de la înfiinţare

Embed:

Luptă de două decenii pentru dreptul la studii în limba română. Vorbim despre profesorii şi părinţii elevilor Gimnaziului din satul Corjova, care nu se dau bătuți, chiar dacă sunt supuşi în permanenţă presiunilor din partea autorităților de la Tiraspol. Instituţia de învăţământ a sărbătorit astăzi 20 de ani de la înfiinţare, iar ceremonia festivă a decurs cu multe emoţii.

Așa cum intonarea imnului și arborarea drapelului de stat în curtea școlii este interzisă de către pretinsa administrație de la Dubăsari, partea festivă a evenimentului dedicat aniversării a 20 de ani de la fondarea  gimnaziului s-a desfăşurat în sala sportivă.

Pe teritoriul gimnaziului a fost sădit un nuc, simbol al longevităţii.

Părinții elevilor spun că sunt mulțumiți de calitatea studiilor de care beneficiază copiii lor.

Directorul liceului dă asigurări că gimnaziul nu își va sista activitatea, oricât de puternice ar fi presiunile din partea separatiștilor.

"Situaţia a fost foarte tensionată, însă dragostea de limbă, de tricolor şi de tradiţiile noastre a învins", a declarat directorul gimnaziului din Corjova, Constantin Sucitu.

Acum doi ani, Tiraspolul a obligat conducerea instituţiei să plătească peste 80.000 de lei pentru folosirea clădirii.

Anul trecut, miliţia transnistreană a ameninţat că va prelua sediul gimnaziului, iar profesorii au fost amendaţi de mai multe ori pentru că nu plătesc impozite în bugetul autoproclamatei republici.

În gimnaziu învaţă aproape 80 de copii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu