Cea mai nouă încercare a mexicanilor de a produce un supercar- Vühl 05

Vühl este o nouă companie auto care îşi va încerca norocul pe scena supermaşinilor uşoare pentru circuit. Firma, care are rădăcini în Mexic, va prezenta la Festivalul Vitezei de la Goodwood primul său model, denumit simplu - 05, scrie promotor.ro.

Mexicul e cunoscut mai mult pentru producţia dubiţei Volkswagen Type 2 şi mai puţin pentru producţia de maşini sport sau supermaşini. Acest lucru s-a schimbat, însă, în 2007, când compania Mastretta Design a prezentat conceptul modelului MXT care a devenit o supermaşină de serie în anul 2011.

Caroseria modelului Vühl 05 va fi construită în Canada, producţia şasiului şi asamblarea finală se vor face în Mexic, iar reglajele fine vor fi făcute în Marea Britanie.

Marca Vühl (Vehicles of Ultra-lightweight and High-performance) a fost pusă pe picioare de către fraţii Iker şi Guillermo Echeverria.

Rămâne de văzut dacă Vühl 05 va avea acelaşi succes ca Ariel Atom sau KTM X-Bow sau dacă va intra într-un con de umbră din care nu va reuşi să iasă prea uşor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu