Cea mai mare reţea de trucare a meciurilor din istorie a fost anihilată

Embed:

În Europa a fost anihilată cea mai mare reţea de trucare a meciurilor din istorie! Europol a prezentat un raport despre activitatea organizaţiei criminale. Potrivit anchetei, veniturile totale ale acesteia au depăşit 16 milioane de euro.

Europol a depistat o reţea criminală de pariuri ilegale. În total, 425 arbitri, conducători de cluburi, jucători, dar şi oameni din afara fotbalului din peste 15 ţări sunt suspecţi în organizarea a peste 380 de meciuri trucate.

"O asemenea reţea de trucare a meciurilor nu a mai fost întâlnită până acum. Sute de criminali, oficiali şi jucători corupţi au afectat rezultatul a sute de partide şi au generat profituri ilicite foarte mari", a spus directorul Europol, Rob Wainwright.

Potrivit anchetei, suma totală a veniturilor a fost de 16 milioane de euro. Celor implicaţi li s-au plătit drept mită două milioane de euro, iar cea mai mare plată individuală a fost de 140 de mii de euro.

În vizorul Europolului au intrat meciuri din Liga Campionilor, din preliminariile Cupei Mondiale, dar şi din campionatele naţionale. Cele mai multe meciuri trucate s-au jucat în Turcia, Germania şi Elveţia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu