Cea mai mare rată de sinucideri în rândul tinerilor, înregistrată într-una dintre cele mai dezvoltate ţări ale lumii

Noua Zeelandă este țara dezvoltată cu cea mai mare rată de sinucideri în rândul tinerilor, arată ultimele date oficiale citate de The Guardian. 606 tineri s-au sinucis doar în ultimul an, scrie b1.ro.

La începutul lunii august, trei mame îndurerate au trimis partidelor o scrisoare semnată de peste 200 de familii, prin care le-au cerut să ia măsuri urgente pentru a pune capăt acestei drame naționale.

Semnatarii au solicitat o anchetă privată legată de starea de sănătate mintală a neozeelandezilor, restabilirea finanțării de 2,3 miliarde de dolari în domeniul sănătății și creșterea bugetului alocat sănătății primare.

"Ca familii care i-au pierdut pe cei dragi, știm câte ceva despre curaj. A trebuit să ne punem întrebări dificile și incomode. Avem nevoie și de curajul vostru. Avem nevoie să punem întrebări dificile privind sistemul nostru de sănătate mintală", se arată în scrisoare.

În nici o lună, scrisoarea a produs deja ecouri în rândul politicienilor. Guvernanții au creat un grup de experți care să consilieze Ministerul Sănătății cu privire la modalitățile de reducere a ratei sinuciderilor.

În plus, Jacinda Ardern, șefa Partidului Laburist din Noua Zeelandă, principala formațiune de opoziție, a suținut că va infuza opt miliarde de dolari în finanțarea sănătății și va revizui serviciile de sănătate mintală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu