Cea mai mare navă de croazieră din lume, pe apă. Cum se compară cu legendarul Titanic (FOTO/VIDEO)

Cea mai mare navă de croazieră din lume începe astăzi primele probe pe mare. „Harmony of the Seas” va porni din portul Saint-Nazaire din Franța și va ancora în Barcelona, de unde va efectua călătorii pe Mediterană.

Nava are 230.000 de tone, 16 punți, peste 360 de metri și poate transporta 8.000 de pasageri și membri ai echipajului.

Pentru a avea o idee mai clară despre dimensiunile acestei nave, să o comparăm cu legendarul Titanic, care avea o lungime de 269 de metri, o greutate cu puțin peste 52.000 de tone, în stare să transporte în jur de 3.300 de persoane. 

Pe "Harmony of the Seas” este disponibilă o zonă de piscine şi activităţi sportive, centru SPA, centru de fitness, precum și tobogane cu apă. În plus, vizitatorii vor putea să se plimbe prin șapte zone exclusiviste și face cumpărături în buticuri de lux. 

Barul de pe vasul de lux nu este unul obișnuit, ci unul bionic, unde rolul barmanilor este luat de roboți. Iar pentru ca să nu întrerupă conexiunea cu cei de acasă, turiștii vor avea la dispoziție cel mai rapid internet de pe mare. Iar pentru camerele cu vedere spre mare, clienții vor trebui să plătească suplimentar. 

Croazierele vor începe din luna mai, dacă nu vor fi detectate probleme de funcționare. Vasul este deținut de compania internațională Royal Caribbean, care mai are în flotă încă 22 de nave.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu