Cea mai mare companie de stat din Moldova, Calea Ferată, plăteşte statului dividende mai mici decât o revistă - 150 de lei pe an

Embed:

Cea mai mare companie de stat din Moldova, Calea Ferată, va plăti statului cele mai mici dividende, din profitul obţinut în 2010 - 150 de lei.

În total, 10 companii vor da statului dividende mai mici de o mie de lei. Cel mai puţin va câştiga statul de la Calea Ferată din Moldova, întreprindere cu cel mai mare număr de angajaţi - 12.000, gestionată de Ministerul Transporturilor.

Până la 300 de lei vor transfera Institutul de proiectare "Urbanproiect", aflat în gestiunea Ministerului Construcţiilor, şi Direcţia Reparaţii şi Construcţii, din subordinea Ministerului Sănătăţii. De la două întreprinderi din cadrul Academiei de Ştiinţe, statul va obţine până la 400 de lei.

"Staţia pentru încercarea maşinilor", din gestiunea Ministerului Agriculturii, va da statului până la 500 de lei. Iar de la întreprinderea "Scutul energetic", din subordinea Ministerului Economiei, statul va obţine 800 de lei.

Chiar şi de la două reviste, dividendele sunt mai mari: peste 800 de lei vor plăti "Curierul medical", al Ministerului Sănătăţii, şi publicaţia "Legea şi Viaţa", editată de Ministerul Justiţiei. Până la o mie de lei va da din profit întreprinderea "Univers-Agro", gestionată de Ministerul Agriculturii.

În total, pentru 2010, statul mizează pe dividende în sumă de aproape 300 de milioane de lei, de la cele 172 de companii pe care le are în proprietate. Mai mult de jumătate din aceşti bani revin companiei Moldtelecom.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu