Cea mai mare bancă comercială din Germania a transferat 21 de miliarde de euro, din greșeală. Află către cine

Cea mai mare bancă comercială din Germania a făcut o greșeală de proporții. Deutsche Bank a transferat 21 de miliarde din greșeală, către Macquarie, Group în 2014, relatează Agerpres. Transferul a fost o eroare umană şi nu a fost legat de probleme tehnice. A fost corectat în câteva ore şi nu a avut ca rezultat pagube financiare.

Erorile contabile sunt frecvente, dar suma implicată în acest transfer greşit este una neobişnuită, în condiţiile în care capitalizarea de piaţă a Deutsche Bank se situează la aproximativ 23 de miliarde de euro.

În 16 martie, Deutsche Bank a transferat din greşeală 28 de miliarde de euro către un cont aparţinând Eurex, casa de clearing a Deutsche Boerse.

Operaţiunea trebuia să implice transferul unei sume mult mai mici, a cărei valoare exactă nu a fost dezvăluită, iar Deutsche Bank a subliniat că eroarea a fost rapid identificată, fără a provoca pagube financiare.

Acest incident, care a avut loc la scurt timp înainte ca John Cryan să fie înlăturat din postul de director general, ridică noi semne de întrebare cu privire la procedurile de gestionare şi control ale riscurilor, într-o perioadă în care băncile se confruntă cu o supervizare crescută din partea organismelor de reglementare.

În plus, eroarea este jenantă pentru Deutsche Bank, într-un moment în care cea mai mare bancă germană trece printr-o schimbare de lider după cel de al treilea an consecutiv încheiat cu pierderi.

În februarie, un belgian s-a trezit cel mai bogat om din lume peste noapte, după ce a descoperit, atunci când și-a verificat cardul, că are peste 2.000 de miliarde de euro în contul său.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu