Cea mai lungă eclipsă de Lună din acest secol. Cum s-a văzut în Moldova şi ce spun profeţii dspre acest fenomen (FOTO)

Embed:

Cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul XXI a putut fi urmărită noaptea trecută pe întreg mapamondul. Fenomenul astronomic a avut o durată totală de 102 minute. În Moldova, cel mai important moment a fost la ora 23:22, atunci când Luna s-a aflat în mijlocul umbrei, fiind complet acoperită de planeta noastră.

La ora 00:13, satelitul natural al Pământului a ieşit din faza de eclipsă totală, terminând ciclul după patru ore de la începerea eclipsei.

Profeţii autoproclamaţi spun despre acest fenomen, care se manifestă foarte rar că ar semnifica sfârşitului planetei noastre. În acelaşi timp, durata foarte mare a eclipsei totale şi culoarea sângerie a lunii coincid cu cea de-a 70-a aniversare a statului Israel. Următoarea eclipsă de lună va avea loc în ianuarie 2019.

Oamenii au ieşit în curţi, pe plaje sau în parcuri pentru a urmări eclipsa.

În România, norii au ascuns însă mare parte din fenomen. Chiar şi aşa, oamenii au stat la coadă la Observatorul Astronomic din Bucureşti pentru a vedea luna sângerie:

"A fost foarte frumos pentru că are culorile lui Marte. Ca şi cum am fost într-un basm".

Aglomerat a fost şi în jurul Colosseumului din capitala Italiei. Sute de oameni au ieşit cu telescoapele şi aparatele de fotografiat pentru a imortaliza momentul:

"Este impresionant. Sunt fericit că avem posibilitatea să vedem cu ajutorul telescopului acest fenomen excepţional".

La fel de impresionaţi de spectacolul de pe cer au fost şi locuitorii din Hong Kong:

"Am venit aici pentru că aceasta este cea mai lungă eclipsă de lună din acest secol. Sunt aici şi pentru că sunt pasionat de astronomie".

Pentru pasionaţii de astronomie, momentul a fost propice pentru observarea cu ochiul liber a planetei Marte, care a fost foarte aproape de lună: "Suntem martorii unui eveniment extrem de important. Acest fenomen este special".

Fenomenul a fost vizibil de pe toate continentele, cu excepţia Americii de Nord şi a Groenlandei. Următoarea eclipsă de lună va avea loc în ianuarie 2019.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu