Cea mai la îndemână soluţie pentru un corp frumos și sănătos

De mici suntem învățați că mișcarea este foarte sănătoasă pentru organismul nostru. Practicarea unui sport sau mersul la sală sunt cele mai des auzite variante, însă cea la îndemână soluție este mersul pe jos, informează realitatea.net.

Iată cinci beneficii ale mersului pe jos:

1. Diminuează riscul apariției Alzheimer 

Potrivit Fundației pentru Artrită din SUA, mersul pe jos diminuează din riscul apariției bolii Alzheimer. Un studiu făcut la Universitatea din Virginia a relavat faptul că bărbații cu vârste cuprinse între 71 și 93, care aveau la activ peste un km parcurs zilnic, pe jos, aveau cu 50% mai puține șanse să sufere de Alzheimer.

2. Tonifiază mușchii

Mersul pe jos, în mod regulat, tonifiază mușchii și vă poate reda și un abdomen de invidiat.

3. Reduce din presiunea arterială

Institutul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din SUA recomandă ca mersul pe jos să fie o deprindere zilnicăîntrucât are o contribuție însemnată la reducerea gradului de risc privind presiunea arterială și apariția bolilor de inimă. 

4. Contribuie la sănătatea colonului

Potrivit expertului în lifestyle, Sarah Sarna, este binecunoscut faptul că mersul pe jos zilnic diminuează până la 30% din riscul apariției cancerului de colon la femei.

5. Îmbunătățește starea de spirit

Potrivit unui studiu publicat într-o revistă de specialitate, participanții la cercetare, care au mers între 30 și 45 de minute pe zi, de cinci ori pe săptămână, au arătat semne de îmbunătățire a stării de spirit și o descreștere vizibilă a senzațiilor de depresie și anxietate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu