Cea mai geroasă noapte din această iarnă. Nouă vehicule, scoase din nămeţi de salvatori

Embed:

Nouă vehicule, dintre care patru microbuze, au fost scoase din nămeţi, noaptea trecută, de către salvatori. Totodată, activitatea posturilor vamale de la Cosăuţi şi Soroca continuă să fie sistată. Iar 112 elevi din raioanele Rezina și Soroca nu au ajuns astăzi la ore, din cauza autobuzelor școlare care s-au defectat.

Salvatorii au intervenit şi la transportarea unor pacienţi la spital.

Această femeie, în vârstă de 70 de ani din satul Cotihana, raionul Cahul a mers în pădure unde şi-a fracturat piciorul.

Întrucât drumul era înzăpezit, medicii de pe ambulanţă au ajuns la bătrână cu maşina salvatorilor.

Doctorii au fost ajutaţi să ajungă şi la o femeie din Peresecina, Orhei, care a suferit un atac cerebral.

Potrivit meteorologilor, noaptea trecută a fost una dintre cele mai geroase din această iarnă. Cel mai frig a fost la Briceni, unde mercurul din termometre a coborât până la minus 21 de grade.

În Capitală, frigul a fost greu de suportat și pentru unii oameni ai străzii. Potrivit medicilor de la Urgență, o persoană a ajuns la spital cu degerături la picioare.

Moldovenii care au pornit la drum, spun că s-au îmbrăcat mai gros pentru a se păzi de ger.

Întrucât meteorologii au anunţat ninsori pentru azi și mâine, Silvia Radu a convocat o ședință de urgență la Primărie.

"Aveți grijă de școli, de grădiniță, în primul rând, și apoi, mai departe, repartizați-vă, organizați. Dați să intervenim cât mai repede", a declarat primarul interimar Silvia Radu.

De dimineață, angajații de la Spații Verzi au fost puşi pe trabă. În Parcul Central, un tractor cu perie va curăţa cărările pentru trecători.

Șeful "Exdrupo" spune că prioritare sunt drumurile centrale, iar cea mai mare parte din lucrări vor fi făcute la noapte. Potrivit lui, în rezerve mai sunt două sute de tone de sare.

De asemenea, "Exdrupo" va pune la dispoziția preturilor cinci tractoare cu perie, pentru a menține practicabile drumurile aglomerate.

"La ora 10, utilajele noastre pot fi în fața preturilor. Până atunci se pregătește și traseul, se discută", a declarat șeful Întreprinderii Municipale "Exdrupo", Adrian Boldurescu.

Potrivit meteorologilor, ninsorile vor înceta abia duminică.

Iar de luni, vom avea temperaturi de până la două grade cu plus.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu