Cea mai bună luptătoare din Moldova, Anastasia Nichita va pleca în câteva zile în India

Embed:

Cea mai bună luptătoare din Republica Moldova, Anastasia Nichita va pleca în câteva zile în India, unde va concura pentru clubul Haryana Hammers în campionatul naţional al acestei ţări. Competiţia pe echipe, la care vor participa 6 cluburi, va dura 3 săptămâni.

"Eu singură am rămas... Nu m-am aşteptat că voi pleca, că mă vor alege pe mine. Trebuie să arăt tot ce este mai bun ca să pot pleca şi la anul", a spus sportiva.

"Este cea mai mică. Acolo sunt participante la Jocurile Olimpice, chiar şi campioane olimpice, va fi o experienţă bună pentru noi. MUSCA Vom avea posibilitatea să urmărim şi adversarele. Aşa nu avem posibilitate să plecăm în Venezuela, America Latină. Dar acolo Anastasia va avea şansa chiar să le simtă", a afirmat Tudor Cârlan, antrenorul Anastasiei Nichita.

Pe lângă posibilitatea de a se antrena cot la cot cu adversare de talie mondială, sportiva în vârstă de 19 ani este motivată și din punct de vedere financiar.

"Este o oportunitate pentru noi de a câştiga un ban în plus pentru a avea de cantonamente, alimentaţie noastră, deoarece aici nu ne hrănesc, trebuie să-mi achit gazda", a afirmat luptătoarea.

Campionatul Indiei pe echipe reprezintă o etapă de pregătire către Europenele de tineret ”Sub-23 de ani”, competiţia fiind programată pentru perioada 4-10 martie în Serbia.

Anul trecut a fost cel mai reuşit în cariera luptătoarei originare din satul Tătăreşti, raionul Străşeni. Ea a cucerit titlurile de campioană mondială la nivel de tineret ”Sub 23 de ani” și de juniori ”Sub 20 de ani”, iar la Europenele de tineret ”Sub-23 de ani”, a devenit vice-campioană.

În luna decembrie Anastasia Nichita a fost premiată cu trofeul "Talentul anului 2018" de către Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu