Ce vor păţi şoferii microbuzelor care nu vor elibera bilete pasagerilor (VIDEO)

Embed:

Începând de astăzi, şoferii microbuzelor care circulă fără autorizaţie sau care nu eliberează pasagerilor bilete vor fi sancţionaţi dur. Ministerul Transporturilor, fiscul şi poliţia au demarat operaţiunea "Combaterea Transportului Ilicit şi a Gărilor Clandestine".

Chiar din prima zi, un conducător auto s-a ales cu o amendă de 2 800 de lei. Acesta a recunoscut că circula pe linia Bălţi-Chişinău fără autorizaţie. A scris şi o explicaţie.

"Am stopat un mijloc de transport, Mercedes Sprinter. Şoferul desfăşoara acţiunea de întreprinzător, transporta pasagaeri fără licenţă. I-a fost aplicată o amendă în baza articolului 197 prim, aliniatul b, de 2 800 de lei, 140 de unităţi convenţionale", explică inspectorul de patrulare Pătraşcu Dragomir.

Şoferul a refuzat să vorbească cu echipa Publika TV. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor spun că vor efectua razii prin toată ţara.

"Acestea influenţează şi asupra securităţii pasagerilor, avem şi conducători auto care nu au efectuată revizia tehnică, şi altele care duc la accidente tragice. Din aceste considerente ministerul a demarat această operaţiune", spune angajatul Ministerului Petru Mititiuc.

Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, de la începutul anului, 627 de şoferi au fost amendaţi pentru că au prestat servicii ilicite de transport auto.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu