Ce urmează după ce alegerile din turul doi de scrutin NU au fost validate de Curtea Supremă de Justiţie

Embed:

Comisia Electorală Centrală se va convoca vineri în şedinţă pentru a lua act de hotărârea magistraţilor privind invalidarea alegerilor din Chişinău. Autoritatea electorală va decide ce se va întâmpla mai departe, după ce aseară Curtea Supremă de Justiţie a respins recursul lui Andrei Năstase

Potrivit legii, în cazul invalidării alegerilor de instanţa de judecată, în termen de două săptămâni sunt organizate alegeri repetate. Scrutinul este desfăşurat în baza aceloraşi liste electorale, cu aceiaşi candidaţi.

Concurenţii electorali care au comis încălcări sunt excluşi din buletinele de vot în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive.

În acelaşi timp, legislaţia prevede că nu pot fi organizate alegeri dacă funcţia de primar rămâne neocupată cu mai puțin de un an înainte de alegerile ordinare. Scrutinul local ordinar este programat pentru iunie 2019.

Citeşte şi: Punct final. Alegerile din turul doi de scrutin NU au fost validate nici de Curtea Supremă de Justiţie. Rezultatele ambilor candidaţi, neconfirmate

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu