Ce urmează după alegerile parlamentare şi referendumul consultativ?

Embed:

Procesele verbale privind rezultatele alegerilor parlamentare şi ale referendumului consultativ urmează să ajungă de la consiliile electorale de circumscripţie la Comisia Electorală Centrală până în data de 26 februarie, inclusiv.

Mai exact, în 48 de ore de la închiderea secţiilor de votare.

În termen de 5 zile, adică până în 3 martie, inclusiv, Comisia Electorală Centrală trebuie să aprobe procesul-verbal privind rezultatele votării pe ţară şi să pregătească raportul privind alegerile pe care îl va expedia Curţii Constituţionale.

Până în 9 martie, inclusiv, sau în termen de cinci zile după primirea actelor de la CEC, magistraţii Înaltei Curţi vor trebui să confirme sau să infirme legalitatea alegerilor şi să valideze mandatele noilor deputaţi.

Asta numai dacă nu vor fi depuse contestaţii în instanţele de judecată. Validarea mandatelor aleşilor poporului nu va avea loc înainte de soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor.

Cât despre referendumul republican, Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe în privinţa rezultatelor plebiscitului până în data de 14 martie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu