Ce trebuie să ştii despre guma de mestecat

O gumă de mestecat sub formă de lamă conţine între 2 şi 5 calorii. Dacă mesteci câte două pe zi, atunci vei ajunge la finalul anului la un total de 1.344-3.360 de calorii provenite din acest produs.

Totodată însă, prin mestecarea gumei arzi calorii, chiar mai multe decât introduci în organism, sunt de părere oamenii de ştiinţă de la Clinica Mayo, potrivit metro.co.uk.

Este vorba despre 11 calorii pe oră – deci, dacă mesteci gumă timp de 4 ore, la finalul zilei vei fi pierdut în jur de 308 calorii. Privind în perspectivă, asta înseamnă 1.232 de calorii pierdute pe lună şi aproape 15.000 într-un an, notează CSID, citat de GustArte.

Aceste calcule sunt valabile doar în cazul sortimentelor de gumă de mestecat fără zahăr.

Cele cu zahăr au cu până la 5 calorii mai mult, aşadar se adună cam 6.720 de calorii ingerate într-un an.

Potrivit unei cercetări publicate în jurnalul Plos One, guma de mestecat fără zahăr nu este nocivă pentru dantură. Ba mai mult, aceasta este chiar indicată, deoarece poate îndepărta până la 100 de milioane de bacterii din cavitatea orală, în doar 10 minute. Însă nu e recomandat să mesteci aceeaşi gumă mai mult de 10 minute, pentru că se poate întâmpla exact opusul: dantura are de suferit.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu