Ce ştiu şoferii despre indicatorul "Punct negru" care ar putea dispărea de pe drumuri

Embed:

Indicatoarele "Punct negru", amplasate pe drumurile unde în ultimii cinci ani au avut loc cel puţin cinci accidente grave, soldate cu morți, ar putea fi scoase. În locul acestora vor fi instalate panouri informative, cu mesajul: "Atenție, pericol de accidente!".

CITEŞTE ŞI: Indicatoarele "Punct negru", amplasate pe drumurile unde au avut loc accidente grave, vor fi ÎNLOCUITE

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, semnele vor fi mai vizibile, pentru că vor avea un fundal portocaliu sau galben.

Pe traseele naționale sunt 19 tronsoane de drum cu risc sporit de producere a accidentelor. Pentru a micșora numărul tragediilor, pe porțiunile date au fost instalate indicatoare rutiere care avertizează despre acest risc.

La intrarea și ieșirea din satul Peresecina, raionul Orhei sunt instalate două indicatoare rutiere punct negru. Cu toate acestea, pe această porțiune de drum, din anul 2013, s-au produs 18 accidente rutiere în care un om a decedat, iar 27 de persoane au fost rănite.

Totuși, mulți șoferi nu cunosc ce înseamnă acest indicator.

"– Cunoașteți ce înseamnă indicator rutier un triunghi roșu cu un punct negru? – Ultimii cinci ani multe accidente au fost."

"Triunghi roșu și un punct? Nu știu."

"- Fiți atenți, cred că. – De ce fiți atenți? – Cum de ce? Mulți sunt care nu cunosc regulile circulației și de aceea trebuie să fim mai atenți."

"Cred că ar fi mai bine, să scrie atenție, pericol, să fie puțin mai mare."

Polițiștii spun că scopul principal al acestei inițiative este să reducă numărul accidentelor cu 50 la sută până în anul 2020.

"Mulți consideră că sunt siguri și pot conduce autovehiculul pe orice îmbrăcăminte rutieră și pe orice cale de acces, ceea ce nu este corect", a spus șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Liviu Baziuc. 

Potrivit datelor Inspectoratului Național de Patrulare, în ultimii șapte ani, pe sectoarele de drum marcate cu punct negru, s-au produs 190 de accidente rutiere în care au decedat aproximativ 50 de persoane, iar peste 200 s-au ales cu diferite traumatisme.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu