Ce știu moldovenii despre coronavirus și ce măsuri de protecție respectă în caz de îmbolnăvire

Embed:

De când a apărut epidemia de coronavirus în China, oamenii au devenit mult mai stresați și mai precauți la starea lor de sănătate. Dacă unii nu au frică de virus și spun că acesta nu îi va afecta, pe alții însă îi îngrijorează această boală. Ne-am propus să aflăm ce știu moldovenii despre coronavirus și ce măsuri de protecție respectă în caz de îmbolnăvire.

Cei mai mulţi spun că pot trece peste răceală, gripă şi viroze nu doar cu medicamente, ci şi cu leacuri băbeşti, stat mai mult pe acasă, cu alimentaţie echilibrată, dar şi cu voie bună.

"E un virus, un fel de gripă care e mai problematică. Iei pastile, stai liniștit în casă la căldură, nu mai umbli prin frig, probabil și la virusul ăla stai mai mult în casă că o să-ți fie frică să ieși pe stradă".

"Eu mă străduiesc să nu cred în toate astea. Eu am doi copii, eu mă străduiesc intuitiv, ca o mamă, ceea ce e dat de la natură și ceea ce putem noi să facem, cu alimentația corectă, cu plimbarea afară, dispoziție bună".

"Un fel de boală care nu se poate lecui deocamdată, așa se vorbește, dar puține cunoaștem că la noi nu a ajuns. O vorbă bătrânească spune: "Stai acasă și vei fi sănătos", așa și noi, stăm acasă și nu umbli până trece perioada asta. Cu buruiene, cu medicină de asta tradițională decât chimicalele acestea".

"În fiecare an suntem stresați de viroze, asta e aceeași viroză. Hidratare, temperatura în casă să fie 18 - 20 de grade, dietă sănătoasă, aerisim camera, curățenie umedă".

"E strașnic pentru lume, câți morți, în orașul cela 11 milioane de oameni. Virusul ăsta e scăpat de undeva. Tot depinde de medicina noastră, cum au să ne îndrume, noi ce putem, oamenii de rând?".

Alții moldoveni însă spun că nu au frică de virus și pun la îndoială existenţa acestei boli.

"N-am de ce mă teme că la noi în Moldova nu va ajunge".

"N-am frică de nimic și poate să fie, poate să nu fie și virus, bacterii, nu contează".

"Este un virus fabricat, iar industria farmaceutică câștigă de pe urma acestuia. În primul rând, nu trebuie să ne panicăm, cu atât mai mult în Moldova. Suntem absolut sănătoși, dar neapărat trebuie să ne protejăm".

Virusul este transmis, în principal, pe cale respiratorie şi prin contact fizic. Pentru a evita contaminarea, autorităţile sanitare insistă asupra importanţei măsurilor de igienă, precum spălarea frecventă pe mâini, să tuşim sau să strănutăm într-o batistă de singură folosinţă. De asemenea, se recomandă să purtăm măşti sanitare în spaţiile aglomerate.

În luna ianuarie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat urgență de sănătate publică la nivel internațional. Potrivit Ministerului Sănătății, situația este ținută sub control.

Niciun caz de coronavirus nu a fost înregistrat în Republica Moldova. Numărul morţilor provocate în China continentală de noul tip de coronavirus este de 1.700.

loading...

Lasă un comentariu