Ce spune Vladimir Ţurcan despre persoana care i-a trimis un mesaj Liubei Şova

Preşedintele Curţii Constituţionale Vladimir Ţurcan spune că nu-l cunoaşte pe Victor Rusu, persoana care potrivit deputatului Sergiu Litvinenco i-ar fi transmis un mesaj judecătoarei Liuba Şova. "Eu am auzit de numele acesta, fiind în Parlament eu niciodată nu am avut cu dumnealui niciun contact", a spus Ţurcan. 

Întrebat de ce un funcţionar din Parlament ar fi încercat să o convingă pe Liuba Şova să îl propună în funcţia de preşedinte al CC, Ţurcan ne-a sugerat să o întrebă pe Şova:

"Întrebaţi-l pe dumnealui sau pe doamna Şova, apropo, că ei sunt cunoscuţi de mai mult timp."

PUBLIKA.MD aminteşte că după ce Vladimir Ţurcan a fost numit preşedinte al CC, magistratul Liuba Şova a declarat că totul a fost pus la cale din timp. Aceasta şi-a argumentat declaraţiile prin faptul că a primit un mesaj de la un angajat al Parlamentului cu următorul conţinut: "Înaintează-l pe Vladimir Ţurcan şi el te va numi preşedinte în absenţa lui".

CITEŞTE ŞI: SE ŞTIE AUTORUL MESAJULUI: Liuba Şova ar fi primit mesajul de la Victor Rusu

Ulterior, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a declarat că mesajul i-a fost trimis Liubei Şova de către un domn pe nume Rusu. Potrivit site-ului Parlamentului, singura persoană cu acest nume din cadrul secretariatului legislativului este Victor Rusu, șeful direcției informațional - analitice.

Litvinenco a precizat că domnul Rusu este coleg la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. La universitate am aflat că defapt o persoană cu numele Victor Rusu lucrează la Universitatea de Studii Europene din Moldova. Rectorul instituţiei, Iurie Sedlețchi, ne-a confirmat că are un angajat cu acest nume, dar a refuzat să ofere vreun comentariu mai ales că nu ştie dacă el este cel care i-a transmis mesajul Liubei Şova.

Am încercat să cerem o confirmare în acest sens de la judecătoarea Curţii Constituţionale, doar că aceasta nu ne-a oferit un interviu. Am sunat şi la Parlament pentru a discuta cu funcţionarul Victor Rusu, dar nu ne-a răspuns nimeni la telefon.

Lasă un comentariu