Ce spune Mihai Ghimpu despre maşina sa de serviciu, oprită astăzi de agenţii de circulaţie

Embed:

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a dat de înţeles că maşina sa de serviciu, care a fost oprită astăzi de agenţii de la Poliţia Rutieră nu a fost stopată întâmplător. Despre aceasta a vorbit liderul liberalilor la Ediţia Specială de la Publika TV.

"Sunt lucruri pe care nu le pot explica, pentru că este vorba de Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat. Sunt lucruri care ţin de tactica, strategia şi tehnica acestei autorităţi administrative centrale din sistemul instituţiilor de drept. Vă dau şi un exemplu: de ce nu se opreşte maşina preşedintelui statului, premierului sau preşedintelui Parlamentului, din motive de securitate. Dacă te opreşti poţi fi împuşcat", a menţionat liderul Pl.

De asemenea, Mihai Ghimpu a declarat că nu este problema dânsului în ceea ce priveşte numerele de înmatriculare a maşinii cu care circulă. "Nu e problema mea cu ce numere de înmatriculare umblu eu. Am şofer şi am pază. Problema mea este că miroase a caz cu ataşat militar, maşina a parcurs 500 de metri de la partid şi a fost reţinută de poliţie. S-a explicat că este maşina Parlamentului. Mă deranjează că este acelaşi scenariu cu ataşatul militar. Dar voi trece şi peste acest lucru", a precizat Ghimpu.

Publika.md menţionează că astăzi ofiţerii Poliţiei Rutieră au oprit maşina de serviciu a lui Mihai Ghimpu pentru un simplu control, scrie jurnal.md. Însă, când au verificat numerele de înmatriculare au depistat că acestea sunt false. Abia după aceasta şoferul a scos din portbagaj o altă plăcuţă pe care era inscripţionat - RM P 002. Mai mult, conducătorul auto a spus că este șoferul lui Mihai Ghimpu și că maşina aparţine secretariatului Parlamentului. Şoferul a prezentat și actele, iar despre situația cu numerele de înmatriculare false a spus că e „la indicaţia domnului Ghimpu”.

Precizăm că maşinile celor mai importante persoane în stat au câte trei numere de înmatriculare din motive de securitate. Menţionăm că, anterior, un angajat al Ambasadei Române de la Chişinău a fost prins în stare de ebrietate la volan. Diplomatul a fost oprit de oamenii legii la doar câţiva metri de punctul de pornire.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu