Ce spune Marius Lazurca despre Guvernul Filip și mandatul său de ambasador în Republica Moldova

Embed:

Ambasadorul României în Republica Moldova apreciază eforturile Guvernului și susține că în ultimii ani în Republica Moldova a avut loc o schimbare fundamentală. Iar mandatul său de ambasador în Republica Moldova a fost unul de succes.

Declarațiile au fost făcute, aseară, în cadrul emisiunii Fabrika. 

"A fost o misiune în care am intrat brunet și ieșit gri. Dar în care nu am avut dezamăgiri memorabile, nu am avut frustrări demne de a fi făcute publice. A fost un răstimp complicat, cu multe provocări, în același timp cu mult mai multe satisfacții decât necazuri și greutăți", a spus ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

Excelența Sa a declarat că datorită guvernului Filip procesul de europenizare a țării noastre va continua. Accelerând procesul de implementare a reformelor, Republica Moldova va ajunge țară candidat, ca mai apoi, la finalul acestui drum să devină și ea membru al Uniunii Europene. 

"Este o etapă necesară. Este o etapă pentru care România a pledat, noi ne-am dorit un guvern stabil susținut de o majoritate solidă, cu orientare europeană clară și cred că nu surprinde pe nimeni ceea ce spun și am mai spus-o îndată după învestirea Guvernului Filip. Cred că această stabilitate este utilă și ea va aduce roade în perioada imediat următoare. Nu îndată, dar încet, încet se vor vedea roadele unui Guvern care poate să lucreze", a menționat ambasadorul.

Marius Lazurca a devenit ambasador al României în Republica Moldova în martie 2010.

Anterior, el a ocupat postul de ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran Militar de Malta.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu