Ce spune Filat despre cele două linii electrice moldoveneşti sechestrate de Ucraina

Embed:

Cele două linii de tensiune înaltă de pe teritoriul Ucrainei, care aparţineau Întreprinderii de Stat “Moldelectrica”, continuă să se afle sub sechestru. Premierul Vlad Filat susţine că discuţiile cu autorităţile de la Kiev, pe marginea proprietăţii asupra celor două linii electrice, continuă şi până acum.

Sechestrul asupra celor două linii electrice, de o importanţă strategică pentru Moldova, a fost aplicat încă la sfârşitul anului trecut. De atunci, aceste proprietăţi au început să fie disputate de Chişinău şi Kiev. Vlad Filat dă asigurări că acest litigiu va avea o finalitate benefică atât pentru Moldova, cât şi pentru partea ucraineană.

"Acel sechestru nu este unul final, este vorba de litigii, care, din păcate, sunt interminabile în instanţele din Ucraina, având rădăcini şi în Republica Moldova şi persoane binecunoscute din Moldova. Vom avea o acţiune comună în acest sens, ca să nu permitem, ca aceste acţiuni ilegale să nu afecteze sectorul energetic al Moldovei şi Ucrainei", a precizat Filat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu