Ce spun specialiștii despre alegerea ghizdanului pentru școlari

Embed:

Pregătirile pentru 1 septembrie sunt toi, iar cel mai important accesoriu - ghiozdanul, este la mare solicitare în aceste zile. Părinţii caută pentru odraslele lor cele mai bune rucsacuri la cele mai accesibile preţuri.

Medicii atenţionează: un astfel de accesoriu, dacă este ales greşit, pe lângă disconfort, poate crea elevului şi scolioză.

Părinţii spun că sănătatea este pe primul plan.

"Să fie ortopedic în primul rând, să fie comod copilului, să nu fie voluminos. Că dacă va fi umplut cu cărţi, respectiv, va fi şi greu de dus."

"Bineînţeles că ortopedic şi ţinem cont şi de părerea copilului."

"Alege singură, normal că vrea un ghiozdan spatele să fie în siguranţă. Practic să fie."

"Pentru un an, cred că în jur la 400-500 de lei, nu mai mult. Tot după buzunar, dacă sincer, după cum suntem cu situaţia financiară."

Vânzătorii spun că micii cumpărători acordă o atenţie sporită şi aspectului.

"Părinţii le preferă pe cele ortopedice, dar copiii le aleg pe cele mai moi şi uşoare."

Medicii spun că cest atribut trebuie să repete forma spatelui, în caz contrar, copii se pot alege şi cu o deformare a coloanei vertebrale.

"E important ca rucsacul să fie ergonomic, să fie în limitele parametrelor trunchiului copilului, coloanei vertebrale. E de dorit ca curelușele rucsacului să fie late, moi. Peretele auxiliar al ghizdanului ar fi bine să fie unul ortopedic sau ergonomic", a spus MARCEL PLATON,  ortoped-traumatolog.

Preţul unui ghiozdan simplu variază între 300 şi 600 de lei, iar cele ortopedice ajung să coste şi peste o mie de lei.

Lasă un comentariu