Ce spun psihologii despre tendința părinților de a crea pagini online pentru copii (VIDEO)

Utilizatorii rețelelor de socializare întineresc. Nu este vorba de o teleportare în timp, ci de o tendință a părinților de a crea pagini online pentru cei mai mici membri ai familiei. Unii moldoveni îşi înregistrează copii chiar după ce a apărut pe lume. Psihologii susţin că copilul la aşa o vârstă nu are puterea de a decide şi astfel îi este lezat dreptul, scrie canal3.md.

Faceţi cunoştinţă cu familia Cojuhari. Cel mai mic membru este Teodor, are doar patru luni şi deja este înregistrat pe o reţea de socializare. Tatăl este cel care a venit cu ideea de a-i crea un cont pe internet. 

"Odată ce sunt conturile acestea online şi este acces la ele permanent, respectiv fiecare poate să intre permanent să îi vadă cam peste o zi, peste două zile ce se întâmplă nou, cum arată, cum creşte. Plus la toate cronologia evenimentelor mai bine se ţine minte când se postează undeva online", a spus tatăl, Dumitru Cojuhari.

Şi Dumitriţa la doar doi ani şi jumătate are mulţi admiratori pe o reţea de socializare. Pe pagina ei săptămânal apar poze ce emană o energie pozitivă.

"Noi arătăm exact ceea ce facem zilnic. Nu mergem undeva intenţionat, chiar unele momente ne scapă că noi mergem des şi la spectacole, la teatru. Ei la noi sunt foarte zâmbăreţi, activi", a povestit tatăl, Dumitru Cojuhari.

Mama copiilor spune că la început privea sceptic ideea soţului de a le face conturi pe internet micuţilor.

"Exact cum mergem pe stradă şi se uită oameni mai buni şi mai răi exact aşa şi pe internet se uită dar noi vrem să ne gândim nu că primim energie rea, dar energie bună şi copii sunt văzuţi mai mult de către oamenii care ne cunosc", a afirmat mama, Olga Cojuhari.

Fiul lui Mihai Ceban are trei ani. Bărbatul a hotărât să-i creeze şi să-i gestioneze un cont online copilului după ce a observat că pe profilul lui sunt mai multe poze cu micuţul decât cu el.

"Această idee mi-a venit acum doi ani, cred că, când un regizor l-a invitat pe Radu să se filmeze într-un spot. Foarte greu îi facem poze, dar când ne iese să facem una pozele sunt superbe", a povestit tatăl, Mihai Ceban.

Unii psihologi consideră că această practică nu este tocmai benefică pentru dezvoltarea copiilor. 

"Copilul nu are puterea de a decide, nu are factorul de a decide ce fac părinţii şi atunci se deprinde. Atunci cum vrei copii noştri la trei, patru, cinci şapte ani de iPhone, iPad, tabletă şi jocuri de astea cu caracter agresiv când ei defapt se văd vedete în ghilimele", a comunicat psihologul, Liliana Chisari.

Psihologii îndeamnă părinţii să trăiască o realitate adevărată şi să nu expună lumii întregi viaţa personală întrucât nu ştii niciodată unde pot ajunge fotografiile micuţilor şi în ce scopuri vor fi utilizate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu