Ce spun moldovenii la 21 de ani de la destrămarea Uniunii Sovietice

Embed:

Unii moldoveni mai sunt nostalgici după Uniunea Sovietică şi regretă destrămarea acestui stat. Ei spun că ar vrea ca Republica Moldova să fie alături de Federaţia Rusă în cadrul unei comunităţi. În opinia lor, ţara noastră s-a dezvoltat cel mai mult în perioada sovietică. Alţii susţin însă că destrămarea URSS a readus libertatea şi democraţia în Republica Moldova, după jumătate de secol de regim dictatorial.

Iată care sunt opiniile moldovenilor:

"Când era cu Uniunea Sovietică era altceva. Acum nu se ştie care şi cum, fiecare pentru el Uniunea Sovietică era un stat, era un comandor, dar acum nici nu ştii la cine să te duci şi ce să faci".

"Am trăit acolo, dar am scăpat de nenorocirea care o dat peste noi. Noi am fost închişi de lume, îngrădiţi de sârmă ghimpată".

"Cei mai importanţi oameni de cultură, dar şi politicieni din Moldova şi-au făcut un nume în perioada sovietică. Un imperiu nu înseamnă neapărat un rău".

"A-şi vrea şi acum să fim în URSS. Atunci era totul bine. De o rublă puteai să cumperi şase pâini".

"Au fost poate şi lucruri pozitive, dar a fost rău că omul nu avea dreptul la nimic".

"Nu o să se mai repete ce a fost. Deja trebuie să găsim soluţii de a ne dezvolta în continuare".

Pe 8 decembrie 1991, liderii de la Moscova, Minsk şi Kiev au semnat un acord care a dus la destrămarea Uniunii Sovietice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu