Ce spun locuitorii Capitalei despre lansarea a două linii noi de autobuz

Embed:

Primăria Capitalei a lansat liniile de autobuz 19 şi 26, care vor face legătura între sectoarele Botanica şi Râşcani şi, respectiv, Buiucani-Râşcani. Mulți oameni nu au auzit însă despre noile curse şi continuă să circule cu microbuzul.

De Hramul Chişinăului, a fost redeschisă linia de autobuz numărul 19, care porneşte de pe strada Doina şi are capătul de linie pe strada Alba Iulia. Iar de miercuri locuitorii din sectorul Buiucani au posibilitatea să călătorească direct în sectorul Râşcani, cu autobuzele de pe linia 26.

''Autobuzul 26? Nu știu că circulă''.

'' Nu nu am știut. Ştiu că circulă microbuzul 126''.

Alții ştiu despre modificări, dar spun că și-ar dori ca autobuzele să fie mai confortabile şi mai sigure.

'E bine când este o rută directă dintr-o regiune în alta a orașului''.

''Trebuie să circuli cu două rute. Dacă o să fie direct e foarte bine".

''Cunosc despre modificările respective. Oricum autobuzele sunt într-o stare deplorabilă. Ar fi de preferat să dea autobuze un pic mai noi. Doar suntem un oraș cu pretenții europene".

Autorităţile municipale nu au identificat, însă, posibilităţi pentru a înnoi parcul de autobuze,

"Asigurări pot da numai după şedinţa de mâine a Consiliului. Sperăm la un rezultat pozitiv şi în aceste condiţii, după primirea unităţilor de transport, evident că vor fi amplasate pe aceste linii autobuze mai perfomante, mai noi. Aceasta depinde de schimbarea materialului rulant la întreprindere", a menţionat şeful Întreprinderii Municipale "Parcul Urban de Autobuze" Chişinău, Iacob Capcelea.

În prezent, pe străzile din Capitală circulă 126 de autobuze. Dintre acestea, aproximativ 75 la sută au termenul de exploatare depăşit.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu