Ce spun Gaburici și Șevciuk despre cazul cuplului răpit de milițienii transnistreni

Embed:

Bărbatul din satul Vertiujeni, raionul Floreşti, care a fost răpit joi de miliţa transnistreană se va afla în arest cel puţin zece zile. Despre soţia acestuia nu se cunoaşte, deocamdată, nimic. Declaraţia aparţine şefului interimar al Inspectoratul General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc. 

Patru miliţieni transnistreni au pătruns, joi, în casa unei familii din satul Vertiujeni, raionul Floreşti. Ei au încătuşat soţul şi soţia şi i-au dus într-o direcţie necunoscută.

Reprezentanţii Inspectoratului General de Poliţie de la Chişinău susţin că cei doi sunt bănuiţi de către autorităţile de la Tiraspol că ar fi comis furturi din apartamente în stânga Nistrului. Însă, potrivit legii, doar instituţiile de drept subordonate Chişinăului pot să reţină pe cineva şi să investigheze infracţiuni. Din acest motiv, a fost iniţiată o anchetă penală pentru violare de domiciliu şi răpire de persoane. Miliţienii riscă pînă la 6 ani de închisoare

"Se încearcă de transmis semnale în rândul poliţiştilor care fac investigaţie din partea Republicii Moldova pentru a duce pe o pistă greşită pentru a scăpa de răspundere penală pentru fapta care au comis-o", a declarat şeful interimar al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc.

Cazul a fost pus în discuţie şi în cadrul întrevederii dintre premierul Chiril Gaburici şi liderul administraţiei transnistrene, Evgheni Şevciuk.

"Trebuie să fie stabilită o relaţie de colaborare între instituţiile de drept pentru ca infractorul să nu se simtă liber nici la Chişinău şi nici la Tiraspol dacă a comis o infracţiune", a precizat liderul regiunii transnistrene, Evgheni Șevciuk. 

"Noi credem că este o încălcare. Nu este corect felul în care a fost, iarăşi vă spun, este versiunea noastră, din informaţia pe care eu o am", a declarat premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici. 

Structurile de forţă din stânga Nistrului au recurs de mai multe ori la răpirea oamenilor de pe teritoriul controlat de către autorităţile de la Chişinău. Cel mai recent caz a fost înregistrat anul trecut. Atunci doi oameni de afaceri din satul Varniţa au fost condamnaţi, la Tiraspol pentru că ar fi implicaţi în acte de corupţie.

În noiembrie 2014, așa-numita Judecătorie Supremă din stânga Nistrului a dispus eliberarea acestora. Chiar în aceeaşi zi, ei au fost răpiţi în satul Varniţa de milițieni transnistreni, dar au fost eliberaţi în scurt timp.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu