Ce spun experţii şi oamenii de afaceri despre punctele strategice propuse de PD pentru dezvoltarea ţării

Embed:

Atragerea investițiilor străine, crearea locurilor noi de muncă, dezvoltarea satelor şi reparaţia drumurilor. Sunt doar câteva dintre punctele strategice pe care le propune Partidul Democrat pentru dezvoltarea economică a ţării în următorii patru ani. Acţiunile au fost prezentate astăzi de către liderul PDM, Marian Lupu, în cadrul Forumului economic pentru bunăstarea cetăţenilor.

''Echipa pe care o conduc vine cu elaborarea unui plan strategic economic. Accentul îl punem pe atragerea masivă a investițiilor și din est și din vest fiindcă acest proces este unicul care poate să asigure o relansare a economiei. Poate să asigure noi locuri de muncă'', a declarat preşedintele PD, Marian Lupu.

Marian Lupu a vorbit şi despre atragerea investiţiilor în educaţie, în vederea formării profesioniştilor calificaţi, necesari pentru industralizarea ţării. În debutul forumului, prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a subliniat că prosperitatea ţării este un subiect pe care democraţii au hotărât să-l discute cu mare atenţie.

"Dezvoltarea Moldovei este o temă pe care Partidul Democrat a decis să o abordeze cu cea mai mare seriozitate. Este extrem de important că la acest forum sunt prezenți nu doar deputații și miniștrii PD, dar și experți independenți, oameni de afaceri, reprezentanți ai societății civile. Asta inseamna că noi putem să abordăm lucrurile complex, putem să auzim mai multe voci, putem să folosim potențialul mai multor oameni", a menţionat prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Președintele Asociației pentru Politică Externă, Victor Chirilă, a salutat această discuție, precizând că astfel de întâlniri sunt necesare pentru a contribui la dezvoltarea țării.

"Marele neajuns al nostru este că nu am reușit împreună, și politicienii, și partidele politice, societatea în general, să modelăm un exemplu de dezvoltare economică care să inspire întreaga societate", a precizat Victor Chirilă.

Oamenii de afaceri prezenţi la forum au vorbit despre oportunitățile de dezvoltare în ţara noastră.

"Acum, navele sunt încărcate săptămânal cu cinci-şapte mii de tone şi livrează cereale din Moldova până în ţările nord-africane. Uleiul este livrat în Italia şi alte ţări", a declarat omul de afaceri, Tomas Moser.

La formul economic al PDM au participat miniștri și deputați democraţi, ambasadori acreditaţi la Chişinău, oameni de afaceri şi experți independenți.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu