Ce spun experţii despre viitorul politic al lui Mişin

Embed:

Iniţiativa deputatului neafiliat Vadim Mişin de a crea o nouă formaţiune politică va eşua, iar fostul fruntaş PCRM riscă să repete soarta lui Victor Stepaniuc şi Vladimir Ţurcan. Cert este că plecarea mai multor deputaţi din fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor va afecta grav formaţiunea. De această părere sunt invitaţii emisiunii Publika Report. 

Unii invitaţi s-au arătat sceptici în ceea ce priveşte viitorul politic al lui Vadim Mişin.

"Dacă e să ne uităm la experienţa altor lideri care s-au desprins de la PCRM, în afară de Marian Lupu vedem că alţii nu prea au reuşit. Încă nu se ştie ce va fi cu Igor Dodon. El nu prea creşte şi partidul lui nu capătă greutate", susţine politologul Ion Tăbârţă. 

"Este foarte devreme ca să spunem care va fi prestaţia acestui partid, programul şi ce va include el. Din ceea ce am avut până acuma s-a văzut că nici domnul Ţurcanu, nici domnul Stepaniuc nu a reuşit", consideră politologul Mihai Cernenco. 

Totodată, există voci care spun că reformatarea Partidului Comuniştilor ar fi singura soluţie de supravieţuire a acestei formaţiuni, în caz contrar acesta va fi marginalizat.

"PCRM trebuie să înţeleagă că pentru ei s-a încheiat un ciclu.  Acum ei mergând pe aceeaşi idee de a păstra vechile rigorii şi idei nu le va ajuta să revină la guvernare. De ce zic că Voronin a greşit în acestă situaţie este că dânsul nu a reuşit să dea partidului un nou suflu şi în situaţia în care nu va reuşi în continuare, el va nimici acest partid", a declarat Ion Terguţă.

Joi, în cadrul şedinţei Legislativului, trei deputaţi PCRM, Vadim Mişin, Tatiana Botnariuc şi Oleg Babenco au anunţat că părăsesc fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu