Ce spun directorii întreprinderilor municipale despre salariile de zeci de mii de lei, pe care le ridică lunar

Embed:

În topul şefilor de întreprinderi municipale, care ridică salariilor grase, este conducătorul de la Regia Transport Electric Dorin Ciornîi şi administratorul Parcului Dendrariu Ion Uzun. Ciornîi a primit în acest an peste 23 500 de lei lunar, iar Ion Uzun, peste 23 200 de lei. 

Cei doi ne-au confirmat că remunerările lor lunare, coincid cu sumele publicate de Aliona Mandatii. Ciornîi este de părerea că merită pe deplin aceşti bani.  

"În cadrul Regiei Transport Electric, activează 2 mii 500 de angajaţi. Sunt 386 de troleibuze şi o infrastructură destul de impunătoare la ziua de astăzi. Vreau să vă spun doar că în 2015, Regia Transport Electric, înregistra pierderi de peste 40 de milioane de lei. Astăzi, Regia Transport Electric, cred că o să ajungă la un rezultat financiar de minus 1-2 milioane de lei"., a spus Dorin Ciornîi, şef al Î.M. "Regia Transport Electric. 

Administratorul "Parcului Dendrarium", Ion Uzun a explicat că lunar, la salariul pe care îl ridică, sunt adăugate bonusuri şi premii pentru performanţă.

"Salariul meu de bază, plus 30 de procente vechimea în muncă, şi acele 25 % progresul, sau premiile lunare. În ce măsură meritaţi acest salariu dumneavoastră? Părerea mea e subiectivă. Poate şi asta e puţin. Eu socot că salariul în proporţionare cu performanţa", spune Ion Uzun, şef al Î.M. "Parcul Dendrariu". 

Şeful de la Regia Autosalubritate, Eugeniu Axentiev, care este cel mai bine plătit dintre directorii întreprinderilor municipale nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu.

PUBLIKA.MD precizează că vineri, 13 decembrie, consilierul municipal Aliona Mandatii a publicat salariile tuturor şefilor de întreprinderi municipale. Potrivit documentului, aceştia ridică îântre 9500 şi 45 000 de lei. 

CITEŞTE ŞI: Între 9500 şi 45 000 de lei. Atât primesc lunar şefii întreprinderilor municipale din Chişinău

loading...

Lasă un comentariu