Ce spun deputaţii socialişti despre dosarul finanţării ilegale a PSRM

Deputatul PSRM Radu Mudreac spune că socialiştii nu sunt deranjaţi de acest dosar, care a revenit pe masa procurorilor.
"REPORTER: Socialiştii au de ce se teme în cazul ăsta?
 RADU MUDREAC: Nu s-au temut niciodată, nici nu au pentru ce se teme. Care ar fi motivul."

În schimb, Bogdan Țîrdea afirmă că astfel, se încearcă denigrarea numelui Preşedintelui ţării şi vine cu o contra acuzaţie către cei de la ACUM.

"Eu pot să le amintesc colegilor noștri din Blocul ACUM că în 2018 a fost creată o comisie parlamentară cu denumirea de Open Dialog, privind finanțarea externă a Blocului ACUM de anumite elemente separatiste din Donbass, de anumite elemente pro-ruse, FSB, KGB și tot așa. Mai mult decât atât, această comisie s-a adresat Procuraturii Generale privind intentarea unui dosar penal pe acțiunile vădit ilicite de finanțare ilegală din exterior de către Blocul ACUM.", a declarat deputatul PSRM BOgdan Ţîrdea. 

Reacţia celor din Blocul  ACUM nu s-a lăsat aşteptată.

"În primul rând blocul ACUM este un bloc electoral, este format din două partide constitutive, partidele constitutive nu au nici o problemă de finanţare. ", a spus Igor Munteanu, deputat PPDA. 

"Nu ştiu dacă ne putem îndoi de calitatea sau de autenticitatea acestei înregistrări video, până la proba contrarie noi o considerăm ca fiind una autentică. Iar acuzaţiile şi încercarea de a da vina pe altcineva e jenantă, asta este tactica socialiştilor să dea vina pe alţii, să mintă cu neruşinare.", a declarat Mihai Popşoi, deputat PAS. 

PUBLIKA.MD precizează că Procuratura Anticorupţie a reluat investigarea privind posibila finanţare ilegală a Partidului Socialiştilor din Moldova. Decizia a fost luată în data de 26 noiembrie curent. Şeful procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari spune că hotărârea a fost luată ca urmare a unei plângeri depuse de liderul PPDA, Andrei Năstase. 

CITEŞTE ŞI: Procuratura Anticorupţie a reluat ancheta privind finanţarea ilegală a PSRM (DOC)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu