Ce spun credincioșii despre canonizarea Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni și ascultătoarei Agafia

Embed:

Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni și ascultătoarea Agafia de la mănăstirea Cușelăuca, Şoldăneşti, au fost acceptați de biserica ortodoxă pentru a fi canonizaţi. Viaţa şi activitatea celor doi a fost discutată în cadrul mai multor şedinţe la care au participat Patriarhul Kiril, Mitropolitul Vladimir, dar şi Episcopul Petru de Ungheni şi Nisporeni.

"La mormântul Mitropolitului Gavriil Bănulescu Bodoni de la Mănăstirea Căpriana vin pelerini, vin creştini, vin oameni în necaz şi neputinţă care îi solicită sfatul, ajutorul ceresc", a spus episcopul Ioan Moşneguţu.

Ascultătoarea Agafia este cunoscută pentru credinţa sa puternică în Dumnezeu. Atunci când era copil, aceasta ar fi petrecut trei ani într-o fântână având picioarele traumatizate. Pe parcursul acelor ani, ea a fost mângâiată de Dumnezeu și de îngeri. Timp de 42 de ani, Agafia a facut fapte vrednice de credință. Moaştele ascultăroarei se găsesc acum la mănăstirea din Cuşeleuca, Şoldăneşti. Osemintele au fost scoase din mormânt acum 17 ani şi se află într-o raclă.

În biserică este şi o icoană a Agafiei. Oameni din toate colţurile ţării, inclusiv din străinătate, vin să se închine cu smerenie la ele. 

"Mă dureau foarte tare picioarele, m-am dus şi m-am rugat la Agafia şi m-a ajutat", a spus un credincios.

"Băiatul meu l-am vindecat acolo, el se uda în pat, era în clasa întâi. Îl aduceam câte 2,3 ori pe zi".

Roman are trei ani. Băieţelul a suferit de epilepsie, iar mama spune că doar după ce i-a cerut de mai multe ori ajutorul ascultătoarei Agafia, copilul ei s-a vindecat.

"Am fost, l-am dat de-a tăvăluca, l-am miruit, l-am scăldat în ţărâna ei. S-a vindecat, acum nu cade, mă gândesc să-l dau curând la grădiniţă".

Epilepsia nu este singura boală de care s-au vindecat oamenii. O alta femeie povesteşte ca fiul ei, diagnosticat cu cancer, la vârsta de 12 ani, a fost salvat datorită rugăciunilor pe care le-a făcut la mormântul Agafiei. De atunci au trecut 26 de ani, iar bărbatul e sănătos şi se bucură de viaţă alături de cei trei copii.

"A stat în spital în Cotiujenii Mari aici şi apoi la Chişinău. L-am adus acasa m-am rugam si eu si el. Şi rezultatul badaprosti este. Până în ziua de astăzi e sănătos".

Şi Mitropolitul Gavriil Bănulescu - Bodoni va fi canonizat, El a tipărit mai multe cărţi şi a contribuit la buna desfăşurare a vieţii bisericeşti în Basarabia. În cei peste şapte ani de cârmuire a eparhiei Chişinăului, acesta a avut mari realizări.

Mitropolitul Gavriil a păstorit până la moarte în Arhiepiscopia Basarabiei, unde a înfiinţat și un seminar TEOLOGIC.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu