Ce spun bijuteriile pe care le porţi despre tine

Bijuteriile pe care le purtăm reprezintă, adesea, nu doar simple accesorii de înfrumuseţare sau de completare a unei ţinute. Multe persoane vor să sugereze prin accesoriile cu ajutorul cărora se pun în evidenţă un anumit lucru sau chiar propriile sentimente, scrie Stil.acasă.ro.

Numeroşi oameni poartă bijuterii pentru a crea o impresie nu doar estetică, ci şi emoţională. Astfel, oamenii de afaceri, de exemplu, optează pentru accesorii minimaliste, ca să inspire respect, iar alţii care sunt adepţi ai stilurilor hippie sau punk poartă bijuterii care să exprime ideologia şi sentimentele acestor curente.

Specialiştii spun că există patru motive pentru care oamenii poartă bijuterii: pentru a exprima siguranţă, pentru a exprima prestigiu, pentru a provoca sexual şi, pur şi simplu, pentru înfrumuseţare.

Aceste linii directoare sunt folosite fie conştient, fie inconştient. Intensitatea sentimentelor pe care vrem să le transmitem cu ajutorul bijuteriilor depinde foarte mult de forma, materialele, culorile şi dimensiunile acestora. Iată câteva dintre semnificaţiile acestor accesorii:

1. Bijuteriile mici

Bjuterile mici si delicate exprimă nevoia de protecţie a unei persoane şi dorinţa sa de a se simţi în securitate. Persoanele care poartă astfel de accesorii nu sunt sigure pe ele, au nevoie în permanenţă de atenţie şi certitudine. Sunt, în general, persoane răbdătoare, mereu în căutarea dragostei, iar aceste bijuterii micuţe exprimă întocmai dorinţa lor de a fi iubite şi respectate.

2. Bijuteriile mari, prestigioase

Acest tip de bijuterii exprimă importanţa şi opulenţa unei persoane, dar şi puterea sa financiară. Astfel de bijuterii, cum ar fi diamantele, colierele şi brăţările din aur, exprimă, totodată, şi dorinţa de a epata, dar şi snobismul.

Uneori, asocierea acestor bijuterii nu este deloc cea mai potrivită şi nu sunt un indiciu de bun-gust. Persoanele cu adevărat elegante îşi exprimă bogăţia şi statutul social înalt prin bijuterii tradişionale de prestigiu, precum perlele sau un inel micuţ cu diamant.

3. Brăţările din piele

O brăţara din piele nu are întotdeauna scopul de a proteja sau înfrumuseţa încheietura mâinii. Ea are şi un rol de incitare sexuală, prin materialul din care este confecţionată. Brăţările din piele exprimă, de asemenea, duritate şi dorinţa unei persoane de a lupta cu propria nesiguranţă.

Acestea exprimă şi aspiraţia persoanei care le poartă de a irita simţurile, de a excita şi stimula prin impactul vizual, care te duce cu gândul şi la mediul sălbatic din care provin animalele.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu