Ce se va întâmpla cu liceul din Bălţi unde s-a prăbuşit tavanul. Cei vinovaţi vor fi sancţionaţi

Ministerul Educaţiei s-a autosesizat în cazul Liceului Teoretic Ștefan cel Mare din Bălți, unde, acum câteva zile, s-a prăbușit o porțiune din tavanul unei săli de clasă. Secretarul de stat Igor Șarov, care a vizitat astăzi instituția s-a arătat indignat de faptul că autoritățile din Bălți nu au întreprins măsuri pentru a preveni căderea podului. Demnitarul a declarat că ministerul se va implica în clarificarea situației, iar cei găsiți vinovați vor fi sancționați, scrie canal2.md.

"Guvernul Republicii Moldova va întreprinde toate măsurile pentru a soluționa problema existentă. Repet încă odată pentru noi sănătatea copiilor și a părinților este pe primul plan și nu va fi aparte. Acum merg investigațiile și sunt sigur că cei vinovați vor fi pedepsiți", a comunicat secretarul general de stat la Ministerul Educaţiei, Igor Șarov.

Amintim că sâmbătă, o bucată de tavan s-a prăbuşit într-o clasă, chiar peste masa profesorului.

Nu este primul caz când porțiuni de tavan au căzut la această instituție. În luna august trecut, o bucată de tavan a căzut în holul instituției de învățământ. Însă expertiza efectuată după acest incident a arătat că starea tavanului permite desfășurarea în continuare a orelor.

"În luna octombrie am efectuat expertiza care ne-a arătat că la ziua de azi, încă odată mă repet, că a fost demonstrat că în aceste clase puteau fi petrecute orele", a menţionat șeful-adjunct DÎTS, Primăria Bălți, Mihail Vlasenco.

Părinții au cerut în repetate rânduri ca școala să fie reparată. De cealaltă parte, administrația locală dă vina pe lipsa banilor.

"Trebuie să menționăm că este un liceu, din păcate, cu un deficit mare. Din cauza aceasta în instituția dată nu s-a făcut reparație capitală de mai mulți ani", a spus șefa DÎTS, Primăria Bălți, Tatiana Dubițcaia.

În prezent, procesul de învățământ din blocul pentru clase primare, unde s-a produs incidentul, a fost suspendat. Elevii au fost transferați într-un alt bloc de studii. După cele întâmplate, autoritățile locale promit că vor aloca în acest an 1 milion de lei pentru reparația acoperișului blocul cu pricina.

La Liceul Ștefan cel Mare din Bălți învață peste 600 de elevi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu