Ce se întâmplă cu maşinile SPPS implicate în accidentul preşedintelui Igor Dodon

Embed:

Maşina în care se deplasa preşedintele Igor Dodon, cât şi automobilul SPPS care îl însoţea şi au fost avariate în accidentul grav de ieri au asigurare CASCO. Potrivit şefului Serviciului Protecţie şi Pază de Stat, Anatolie Golea, compania de asigurări va decide dacă vehiculele pot fi reparate sau vor fi procurate altele noi.

"Maşinile se află acum în garajul Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat. Toate maşinile sunt asigurate şi după expertiză vor fi achitate toate prejudiciile. Specialiștii vor analiza toate circumstanțele şi vor lua o decizie. Suntem în procedura de identificare a unei unități de transport cu care se va deplasa domnul președinte. SPPS dispune de mai multe maşini. Vom identifica o maşină din ceea ce avem ca să fie potrivită pentru domnul președinte", a menţionat Anatolie Golea.

"Practic toate piesele din exterior, toate geamurile, uşile, bara de protecţie, capota, deci, cred că în proporţie de 100% sunt deteriorate. Ce ţine de interior, de habitaclu, la fel, majoritatea piesele au fost deteriorate", a explicat Sergiu Timotin, angajat al garajului SPPS.

Maşina şefului statului, de model Mercedes S-Claase 550, a fost cumpărată în vara anului 2012. Vehiculul a ajuns în garajul SPPS împreună cu alte două maşini de acelaşi model destinate premierului şi preşedintelui Parlamentului. Automobilele, aduse din Germania, au costat aproximativ cinci milioane de lei.

Vezi un Test Drive Mercedes-Benz S500 Long - Maşina Preşedintelui Republicii Moldova (RM 0001)

PUBLIKA.MD aminteşte că două mașini din coloana oficială a preşedintelui ţării, Igor Dodon, au fost implicate ieri într-un accident pe traseul Chișinău-Ungheni.

Accidentul s-a produs, după ce un camion, condus de un bărbat de 40 de ani, a intrat în depășire pe contrasens și a lovit frontal coloana oficială. Automobilul "Mercedes", ce aparține Serviciului Protecție și Pază de Stat a derapat de pe traseu și s-a inversat. Ulterior, camionul a tamponat maşina VW Touareg, care face parte din coloana oficială, derapând de pe traseu pe acostament.

În urma accidentului, Igor Dodon și doi membri ai familiei sale au fost transportați la spital. De asemenea, la spital a ajuns și șoferul camionului, care s-ar face vinovat de producerea accidentului.  

Preşedintele are o problemă la coloana vertebrală, iar mama acestuia a suportat o intervenție chirurgicală. Mama şefului statului rămâne internată la Spitalui de Urgenţă, iar starea acesteia este satisfăcătoare.

În acest caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale.

Fostul purtător de cuvânt al preşedintelui Ion Ceban a mai scris că din imagini este evident faptul că accidentul a fost provocat intenţionat şi că trebuie tratat ca un semnal de avertizare.

Cu o reacţie a venit şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care s-a arătat dezamăgit de comentariile moldovenilor. Oficialul a scris într-o postare pe o reţea de socializare că trebuie să dăm dovadă de omenie în orice situaţie, dincolo de competiția politică şi indiferent de simpatii și antipatii.

De asemenea, şeful Legislativului a menţionat în postarea sa că a vorbit cu președinte Dodon şi i-a urat însănătoşire grabnică.

VEZI ŞI: EXCLUSIV. IMAGINILE cu momentul impactului. Camionul derapează și intră în mașina președintelui Igor Dodon

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu