Ce sancţiuni primesc pietonii care nu respectă regulile de circulaţie

Toţi mai mulţi pietoni care nu respectă regulile de circulaţie sunt implicaţi în accidente rutiere. Din 10 accidente cu implicarea pietonilor, 6 s-au produs din vina şoferilor şi 4 din vina pietonilor. Aceste nereguli au fost depistate de către Inspectoratul Național de Patrulare, în urma operațiunii de prevenire a tamponărilor de pietoni "Pietonul".

 
Începând de pe 1 și până pe 24 septembrie, Inspectoratul Național de Patrulare desfășoară o operațiune pentru a îndeamnă participanții la trafic să respecte regulile de circulaţie.
Astfel, în primele 7 zile ale campaniei, inspectorii de patrulare au depistat şi documentat peste 5 600 de contravenții, dintre care 51 pentru neacordarea priorității pietonilor, precum şi 38 de pietoni care au admis încălcarea codului rutier.


Poliţia anunţă că în cazul în care cetățenii vor fi surprinși ignorând semnele de circulaţie şi vor traversa neregulamentar strada, vor fi sancționați cu amendă de până la 600 de lei. Iar şoferii care neglijează priorităţile pietonilor vor fi sancționați cu amendă de până la 300 de lei cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu