Ce să faci ca să nu-ţi fie rău după masa de Paşti. Sfatul medicului

Cum trebuie să combini alimentele şi în ce cantităţi se consumă ca să nu-ţi fie rău în zilele de Paşte? Descoperă trucurile de dietă oferite de un medic, potrivit Realitatea.net.

Paștele este o sărbătoare simbolică, a reînnoirii și împrospătării. Postul este și el parte din acest proces, reprezentând din punct de vedere alimentar o dietă prin excelență vegetariană, cu un caracter de cruțare hepatică – pune în repaus secreția biliară și funcția hepatică.

Astfel, este important atât modul în care gătim și combinăm alimentele, dar și cantitătile pe care le consumăm.

Produsele bogate în proteine animale precum carnea de miel, drobul sau ouăle trebuie preparate cât mai dietetic, primăvăratic: la cuptor, la abur, la grătar, prin fierbere, evitând pe cât posibil prăjelile sau alimentele cu un conținut mare de grăsimi animale sau uleiuri.

Preparatele grele vor fi acompaniate de cât mai multe vegetale proaspete și legume de sezon.

Moderație privind dulciurile, făinoasele, dar și băuturile dulci carbogazoase sau alcoolice.

Este bine să consumi porții cât se poate de mici de alimentele cu digestie dificilă (friptura de miel sau ied, drobul, ouăle, cozonacul, pasca) și porții cât mai generoase de fructe și legume - surse naturale de fibre, care ajută la digestia alimentelor mai puțin digerabile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu