Ce riscă suspecţii în cazul confruntărilor de la Kiev, care au avut loc luni

Liderul partidului naționalist ucrainean Svoboda, Oleg Tiagnibok, este suspectat că ar sta în spatele confruntărilor de la Kiev. Declarația a fost făcută de ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. Oficialul a mai precizat că aproape 30 de oameni au fost interogați în legătură cu ciocnirile violente de luni. 

"Am descoperit că în violențele din fața Parlamentului au fost implicate figuri politice binecunoscute. Am decis să-i interogăm pentru a afla în ce măsură au fost implicaţi", a spus ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov.

Bilanţul confruntărilor de luni a ajuns la trei morţi şi peste 120 de răniţi, inclusiv reprezentanţi ai forţelor de ordine.

Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei, explozia din fața Parlamentului, provocată de o grenadă, nu este considerată drept un atac terorist.

Citeşte şi: PROTESTE VIOLENTE la Kiev după ce Rada Supremă a votat un proiect de lege IMPORTANT (LIVE VIDEO)

Luptele au început când aproape o mie de protestatari au vrut să intre cu forţa în clădirea Parlamentului. Doi participanţi la confruntări au fost arestaţi pe un termen de două luni şi sunt acuzaţi de organizarea dezordinilor în masă, care au dus la moartea a trei oameni.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă ani grei de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu