Ce recomandă POMPIERII în ajun de sărbătorile pascale. Cum să evitaţi situaţiile de risc de incendiu

Un briefing de presă cu tematica "Starea de pregătire a IGSU în prejma sărbătorilor de Paşti" a avut loc astăzi în incinta IGSU.

La eveniment au participat  şefii adjuncţi, Alexandru Oprea şi Anatol Viniciuc, dar şi parohul bisericii "Minunea Arhanghelului Mihail", Oleg Vieru.

În cadrul briefingului ofiţerii au vorbit despre starea de pregătire a tuturor subdiviziunilor IGSU de a interveni în situaţii excepţionale 24 de ore din 24 de ore. Aceştia au mai specificat şi faptul că în caz de necesitate gărzile de intervenţie ar putea fi suplimentate cu efectiv de rezervă.

Totodată au fost numite persoane responsabile de starea antiincendiară la obiectivele de cult (biserici şi mănăstiri).

Ofiţerii au menţionat că în Noaptea Învierii în adiacentul Catedralei Mitropolitane Naşterea Domnului va fi amplasat o autospecială de intervenţie, două grupe de comandă al IGSU şi un efectiv de trupă.

Angajaţii instituţiei  au venit cu recomandări de menţinere a securităţii antiincendiare  faţă de responsabilii lăcașelor, dar şi faţă de enoriaşii, care urmează să vină la biserici de Noaptea Învierii.

Pompierii au  îndemnat oamenii să menţină libere căile de acces în lăcaşe, pentru ca autospecialele de intervenţie să poată ajunge la timp în caz de situaţii de risc.

Mai mult, enoriaşii sunt rugaţi să aprindă lumânări doar în locuri special amenajate la distanţă de siguranţă faţă de obiectele combustibile.

Totodată, salvatorii  au recomandat responsabililor să se asigure că instalaţiile de încălzit, dar şi echipamentul electric vor fi deconectate de la sursele de alimentare după finalizarea slujbelor. 

Preoţii au fost rugaţi să permită accesul enoriaşilor în incinta lăcașelor doar în limita capacităţilor acestora, pentru a evita îmbulzeala, dar şi riscul unei evacuări problematice în caz de incendiu.

Tot salvatorii au îndemnat oamenii să respecte cu stricteţe recomandările, iar în situaţii de risc să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

Potrivit unui comunicat de presă de la IGSU, până în Noaptea Învierii urmează a fi evaluate aproape 1500 de lăcaşe de cult din întreaga ţară, iar responsabilii urmează să primească recomandări necesare pentru evitarea incendiilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu