Ce putem să mâncăm în timpul Postului Sfintei Marii. Recomandări pentru o dietă sănătoasă

Embed:

Creştinii ortodocşi de stil vechi au intrat, de astăzi, în Postul Adormirii Maicii Domnului, care va dura două săptămâni. Acesta include restricţii alimentare aspre, la fel ca şi postul dinaintea Paştelui.

Totuşi, varietatea de legume şi fructe autohtone din această perioadă le permite credincioşilor să-şi asigure o alimentaţie echilibrată.

În perioada postului, preoţii dau dezlegare de la restricţiile alimentare bătrânilor, bolnavilor, gravidelor şi femeilor care alăptează.

"Postul alimentar este bun, şi mulţi practică această cură, pentru că face bine trupului. Dacă abţinerea de la mâncăruri şi băuturi nu este combinată cu o rugăciune mai intensă şi dacă nu împărţim din dragostea noastră atunci nu putem spune că realizăm un post adevărat", spune preotul Octavian Moșin.

Postul Adormirii Maicii Domnului este mai uşor de respectat. În această perioadă pieţele sunt doldora de legume autohtone, la preţuri accesibile.

Comercianţii cer pentru un kilogram de castraveţi între 16 şi 20 de lei. Dovleceii, roşiile, varza, sfecla roşie şi ardeii costă între şapte şi opt lei pentru un kilogram. Iar preţul pentru cartofi, morcovi şi vinete variază între patru şi şase lei.

Nutriţioniştii recomandă persoanelor care postesc să consume fructe în coajă lemnoasă, care sunt o sursă bogată de proteine.
 
"În fiecare zi, obligatoriu trebuie de mâncat alune. Le putem servi la serviciu în loc de gustări. Ciupercile sunt disponibile în această perioadă. În acest mod îi vom oferi organismului necesarul de proteine", a precizat nutriționistul Victoria Babițchi.

Postul Adormirii Maicii Domnului se va încheia în data de 28 august.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu