Ce profesii au deputații aleși în noul Parlament. Aproape jumătate dintre ei au diplome de masterat sau doctorat

Embed:

Cei mai mulţi deputaţi din Parlamentul de legislatura a X-a sunt jurişti sau economişti. Datele Direcției comunicare și relații publice a Legislativului mai arată că toți deputații, aleși în noul Parlament, au studii superioare, iar aproape jumătate au diplome de masterat sau doctorat. 

Fiecare al treilea deputat din Parlamentul de legislatura a X-a este jurist, iar 25 la sută dintre noii aleşi ai poporului sunt economişti. Totodată, printre noii aleşi ai poporului sunt pedagogi, ingineri, istorici, medici, jurnaliști, agronomi, manageri. În Parlament vor mai activa un arhitect, un diplomat, un militar, precum și un specialist în arte dramatice.

De asemenea, în noul for legislativ sunt 14 deputați care au titlul științific de doctor. 

Patru parlamentari sunt doctori în științe istorice. Este vorba despre socialiştii Eduard Smirnov, Victor Gaiciuc, Ivan Zabunov și deputatul blocului "ACUM" Octavian Țîcu.

Trei legiuitori dețin titlul științific de doctor în drept: democratul Igor Vremea, socialistul Adrian Lebedinschi și deputatului blocului "ACUM" Igor Munteanu.

Tot atâţia parlamentari sunt doctori în științe economice. Este vorba despre deputatul PSRM Vladimir Golovatiuc, democrata Eleonora Graur și independentul Viorel Melnic.

În Parlamentul de legislatura a X-a vor mai activa doctorii în științe pedagogice: socialiştii Victor Bologan și Gheorghii Para, doctorul în științe politice Bogdan Țîrdea, ales din partea PSRM și doctorul în științe agricole socialistul Chiril Tatarlî.

În total, din cei 101 de deputaţi, 50 au fost aleşi pe liste de partid, iar 51 - în circumscripţii uninominale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu