Ce pot admira fanii EURO 2012 în Polonia şi Ucraina

Embed:

Polonia şi Ucraina sunt destinaţiile principale în acest an în Europa. Deşi Ucraina are o suprafaţă de două ori mai mare ca cea a Poloniei, cele două state vor găzdui Campionatul European de fotbal în condiţii egale. Printre oraşele gazde se numără una dintre cele mai mari localităţi din Europa, dar şi cel mai important centru economic şi cultural de pe bătrânul continent. Atât pentru Polonia, cât şi pentru Ucraina găzduirea Campionatului European de fotbal este o premieră.

Polonia are o suprafaţă de 312.685 kilometri pătraţi şi o populaţie de 38,5 milioane de locuitori. Ţara va găzdui meciurile turneului final în cele mai mari oraşe: Varşovia, Gdansk, Poznan şi Wroclaw. Capitala Poloniei este un important centru economic şi cultural, fiind denumit în prezent cel mai mare şantier de construcţii european. Wroclaw este cel mai interesant oraş al acestei ţări. Este alcătuit din 12 insule legate între ele de 112 poduri.

Ucraina se întinde pe o suprafaţă de două ori mai mare ca cea a Poloniei. Ţara are o populaţie de 49,5 milioane de locuitori. Ucraina va găzdui 16 meciuri la Kiev, Doneţk, Harkov şi Lvov. Capitala Ucrainei este unul dintre cele mai mari oraşe din Europa, iar Doneţk este unul dintre cele mai verzi oraşe industriale din lume.

Harkov este al doilea oraş ca mărime din Ucraina, iar în perioada 1919-1934 a fost capitala ţării. Lvov este situat la intersecţia căilor comerciale între Est şi Vest. Oraşul este unul dintre cele mai dezvoltate din punct de vedere turistic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu