Ce poate provoca leucemia la copii. EXPLICAŢIILE unui cercetător

Un cercetător britanic crede că știința a indentificat ce poate provoca cele mai comune cauze de cancer de sânge la copii. Leucemia limfoblastică acută afectează unul din 2.000 de copii înainte de împlinirea vârstei de 16 ani.

Profesorul Mel Greaves al Institutului de Cercetare a Cancerului susține că totul pornește de la o mutație în timpul dezvoltării copilului în pântecele mamei și un sistem imunitar care nu a fost expus la destui microbi la vârste mici. Dacă micuții se întâlnesc cu microbi ar putea fi salvați de leucemie, spune Greaves.

Tipurile de cancer la sânge este mult mai comun în societățile dezvoltate și ar putea fi cauzat de stilul de viață modern, transmite BBC, citează libertatea.ro.

Intratul în contact cu microbi este esențial pentru ca sistemul imunitar să învețe cum să reacționeze, dar societatea modernă este mai curată decât a fost vreodată. Fără această lecțiie, infecțiile dezvoltate în copilărie, precum cele provocate de răceli, ar putea cauza sau s-ar putea dezvolta în cancer.

Acesta nu a fost rezultatul unui singur studiu, ci a 30 de ani de studii. Rezultatul este, de fapt, o compilație între concluziile trase de-a lungul timpului.

"Cercetarea arată că leucemia limfoblastică acută are cauze biologice clare și este dezvoltată de mai multe infecții la care sistemul imunitar nu a fost învățat să răspundă", a declarat omul de știință.

Greaves susține că leucemia făcută în copilărie poate fi prevenită și speră că munca sa ar putea duce într-un final la crearea unui vacin sau medicament care ar putea elimina boala.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu