Ce părere au moldovenii despre noua coaliţie PSRM - PDM

Embed:

Criticată de unii, lăudată de alţii. Noua coaliţie PSRM - PDM, anunţată ieri, i-a luat prin surprindere pe unii cetăţeni, alţii însă spun că a fost un pas previzibil. Majoritatea celor intervievaţi ne-au spus, însă, că nicio alianţă nu-i va ajuta să trăiască mai bine.

În satul Fundul Galbenei din raionul Hînceşti, viaţa merge înainte. În pofida pericolului de infecţie cu COVID-19, de dimineaţă, mai mulţi oameni s-au adunat în centrul localităţii, unde mai discută ultimele ştiri.

Coaliţia nou formată în Parlament a fost subiectul principal.

"Nimeni nu s-a aşteptat la aşa ceva. Cândva, ei au spus că nu aşa trebuie să fie, dar acum, pe ascuns de lume, fac cum vor ei. Eu aşa socot, a fost un pas foarte rău. Nimic bun pentru noi, oamenii de rând. "

"Trebuie să fie fiecare aparte. Niciun fel de coaliţie, niciun fel de nimic. Dacă au fost aleşi, lasă să fie numai ei singuri."

Alţii, însă, laudă noul mariaj politic.

"E tare bun, tare bun. De ce să ne sfădim unii cu alţii? Trebuie să fim..., că totdeauna, suntem toţi într-o ţară uniţi. Tot e mai bine când e bine."

"E normal, cred eu. Ei s-au înţeles, ştiu ei ce să facă, nu? Mergem spre bine, probabil."

Un alt sat din raionul Hînceşti, aceleaşi discuţii.

"Eu aşa mă gândesc, că ar fi un pas bun. Ce aşteptări să avem, să fie totul bine, să aibă lumea cu ce trăi."

"Părerea mea e că au făcut în folosul lor. - Cred că nu, nu prea au grijă de oameni. Ce o să fie mai departe o să vedem. Din `92, `91 trebuiau să se gândească la lume, dar nu s-a gândit niciunul. Şi nici aiştea nu se gândesc. "

"În politică eu nu mă pricep, aşa că nu prea înţeleg. "

"Ce vor, aceea fac. Ori să vorbim, ori să nu vorbim..."

Luni, socialiştii şi democraţii au anunţat că au bătut palma şi au format o coaliţie. Astfel, PDM s-a ales cu cinci fotolii de miniştri care au şi fost imediat investiţi.

loading...

Lasă un comentariu