Ce NU mai trebuie să faci niciodată dacă ai împlinit 35 de ani

Atunci când femeile ajung la maturitate, se simt mult mai bine decât în perioada adolescenţei sau a decadei 20 de ani, scrie realitatea.net.

Însă, există un lucru pe care orice femeie care a împlinit 35 de ani trebuie să ţină cont, deoarece îi poate pune sănătatea în mare pericol!

De obicei, începând cu această etapă a vieții, din examenul medical anual nu trebuie să lipsească o examinare a sânilor, a abdomenului și, desigur, un examen pelvin. Este importantă verificarea pentru anomalii, mai ales în ceea ce privește uterul și ovarele. La vârsta de 35 de ani începe un proces de „relaxare hormonală“. Dacă ești sănătoasă, nu ar trebui să apară simptome.

Pentru a-ți da seama dacă au apărut dezechilibre hormonale, este important să  observi dacă ai o menstruație regulată. Poți să-ți dai seama și după calitatea pielii, energie, ten etc. O viață sexuală activă poate ajuta, producând încă suficienți hormoni pentru a te simți tânără. Sunt de părere că este foarte important să ai o dietă sănătoasă și un stil de viață activ.

Anticoncepționalele clasice utilizate după vârsta de 35 de ani încep să prezinte riscuri, deoarece pastilele au în formula lor estrogen. Contracepția prin utilizarea metodelor hormonale are rezultate foarte bune, previne sarcina prin inhibarea ovulației și poate să atenueze și manifestările neplăcute care apar în timpul menstruației (dureri abdominale, crampe etc.).

Însă, femeilor ajunse la vârsta de 35 de ani nu le mai sunt recomandate de prima intenție anticoncepționale care au la bază estrogenul.

Estrogenul este un hormon sexual feminin, care, însă, dacă este consumat în exces, predispune la afecțiuni mamare, cardiovasculare, apariția cheagurilor de sânge în interiorul anumitor vase etc.

Studiile spun că această substanță poate modifica procesul de coagulare a sângelui, iar acest lucru duce la un risc crescut de accidente vasculare cerebrale sau trombembolism pulmonar, afecțiuni deosebit de serioase.

De asemenea, din punctul meu de vedere, nu este indicat, dacă ai probleme de sănătate, să utilizezi contraceptive orale, deoarece acestea pot cauza diverse tulburări, cum ar fi afectarea ficatului, formarea cheagurilor intravasculare, afecțiuni ale glandei mamare, precum și boli cardiovasculare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu