Ce mesaje au transmis liderii din întreaga lume de Anul Nou

Embed:

Liderii din întreaga lume au profitat de momentul festiv şi şi-au anunţat proiectele pentru 2019. Oficialii şi-au asigurat compatrioţii că vor face eforturi pentru ca Noul An să fie mai bun.

Preşedintele ţării vecine Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să lase moştenire generaţiilor viitoare o democraţie puternică şi o ţară dezvoltată.

"Să construim, așadar, împreună următorul secol de existență a României cu mult curaj, implicare civică și atașament ferm față de valorile statului de drept."

Liderul de la Kiev, Petro Poroşenko, a transmis urări de bine ucrainenilor şi a făcut apel la unitate.

"Doamne, dă-ne unitate! Mi-aş dori ca aceste cuvinte să devină sloganul anului viitor – pentru autorităţi, pentru societate şi pentru cetăţeni. Mai ales că în 2019 se împlinesc 100 de ani de la Unire."

Cu un mesaj de felicitare a venit şi preşedintele Igor Dodon. El îşi doreşte ca 2019 să fie anul schimbărilor spre bine în toate domeniile, iar visurile moldovenilor să devină realitate.

"Vă doresc ca în noul an speranţele să devină realitate, vă doresc să aveţi parte de cele mai fericite momente alături de cei dragi, de copii, de părinţi, de prieteni. Să intrăm cu încredere şi Doamne ajută în anul 2019.

Angela Merkel a declarat că Germania va continua să caute soluţii globale pentru problemele cu care se confruntă omenirea, fie că e vorba de migraţie, de terorism sau de schimbări climatice.

"Vrem să le rezolvăm pe toate pentru că e şi în interesul nostru. Şi putem face asta şi mai bine dacă ţinem cont şi de interesele celorlalţi. Cele mai bune urări din partea mea pentru dumneavostră şi familiile dumneavoastră!"

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a făcut apel la unitate şi a subliniat că e nevoie de eforturile tuturor pentru schimbarea în bine a ţării.

"Cred în speranţa aceasta franceză şi europeană pe care o avem. Aşadar, dragii mei compatrioţi, vă doresc la mulţi ani! Trăiască Republica! Trăiască Franţa!"

Şi Vladimir Putin a avut un mesaj pentru compatrioţii săi. El a spus că prioritatea sa rămâne creşterea nivelului de trai şi că Rusia trebuie să se bazeze pe propriile forţe, deoarece nu a primit niciodată şi nici nu va primi ajutor din afară.

"Trebuie să rezolvăm o mulţime de probleme stringente din domeniile economiei, ştiinţei şi tehnologiei, sănătăţii, educaţiei şi culturii. Cu sinceritate vă urez bucurii şi sănătate."

Preşedintele american nu s-a dezminţit nici de această dată şi a transmis mesaje... pe Twitter.

"La mulţi ani tuturor, inclusiv numeroşilor mei duşmani şi celor care m-au înfruntat şi au pierdut atât de dramatic, că nici măcar nu ştiu ce să mai facă! Vă iubesc!", a fost una din urările de Anul Nou ale liderului de la Casa Albă.

Donald Trump a mai înregistrat şi un scurt mesaj video, pe care l-a postat tot pe Twitter.

"În timp ce eu muncesc la Casa Albă, tu te distrezi, dar nu te acuz, distrează-te, vom avea un an minunat! La cât mai mulţi ani!"

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu