Ce le-a urat Papa Benedict al XVI-lea cubanezilor

Embed:

Cuba trebuie să construiască o societate unită, pentru un viitor mai bun. Acest lucru a fost menţionat de Papa Benedict al XVI-lea, la încheierea vizitei sale istorice la Havana. Înainte de plecare, Suveranul Pontif a avut o întrevedere cu fostul preşedinte cubanez, Fidel Castro.

"Eventualele dezacorduri şi probleme trebuie să se rezolve prin căutarea neobosită a ceea ce ne uneşte pe toţi. Un dialog răbdător şi sincer, o înţelegere reciprocă şi o dorinţă sinceră de a asculta şi a accepta obiectivele purtătoare de noi speranţe", a spus Suveranul Pontif .

Papa Benedict al XVI-lea a solicitat autorităţilor cubaneze să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului în ţara lor. El a vorbit despre necesitatea de a construi o societate reînnoită şi reconciliată, cu noi orizonturi. Totodată, Papa a făcut un apel indirect către Statele Unite şi Cuba să dialogheze, remarcând că embargoul american afectează grav oamenii.

În cadrul vizitei la Havana, Suveranul Pontif a avut o întrevedere şi cu fostul preşedinte cubanez, Fidel Castro. Miercuri, aproape un milion de oameni au participat la liturghia oficiată de capul Bisericii Catolice, în Piaţa Revoluţiei din Havana.

Vizita Papei Benedict al XVI-lea în Cuba are loc după 14 ani de la cea a predecesorului său, Ioan Paul al-II-lea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu